کجا هستند منتظران مهدی...

کلیپ های مذهبی مهدوی سیاسی

کجا هستند منتظران مهدی...

کلیپ های مذهبی مهدوی سیاسی

کجا هستند منتظران مهدی...

این وب با هدف ترویج مهدویت وتعجیل در فرج حضرت بقیة الله الاعظم تاسیس شده
امیدواریم که با یاری شما خداوند ظهور قائم و مولایمان را نزدیک بگرداند

اللهم عجل لولیک الفرج= دیگر گناه نکنیم

بایگانی
آخرین نظرات
نویسندگان

بسم الله الرحمن الرحیم


لازم است در ابتدا بگویم اگرایرانی ها بدست حسنین (امام حسن و امام حسین)قتل عام شده بودند هرگز برای انتقام گیری از واقعه کربلا همراه مختار ثقفی قیام نمیکردند وبه کمک امام حسین(ع) نمیشتافتند


قسمتی از حق را می‌گیرند و با قسمتی از باطل مخلوط می‌کنند و به هم می‌آمیزند. این جاست که شیطان بر دوستان خود چیره می‌شود و تنها آنان که مورد رحمت خدا بودند نجات می‌یابند(نهج البلاغه ، خطبه ی ۵۰) 


حضور امام حسن و امام حسین در جنگ علیه ایرانیان


هیچیک از منابع و مآخذ متقدم و معتبر[1] شیعی از حضور حسنین در فتوحات ایران، شام و یا آفریقا سخنی نگفته‌اند. اما برخی از منابع اهل سنت از حضور امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در بعضی از فتوحات آن هم در زمان خلفا (و نه زمان امام علی(ع)) خبر داده‌اند که به عنوان نمونه به موارد ذیل اشاره می‌شود:

1- بلاذری با عبارت «برخی چنین می‌گویند» به نقل این خبر می‌پردازد: حسن و حسین دو پسر علی بن ابی طالب در این جنگ(فتح طبرستان) با سعید بن عاص همراه بوده‌اند.[2]

2- طبری مورخ مشهور اهل سنت می‌نویسد: «در سال سی‌ام (و در زمان حکومت عثمان) سعید بن عاص با تنی چند از صحابه همچون حسن، حسین، حذیفة بن یمان و ... به همراه سپاهی از کوفه به قصد خراسان به راه افتادند».


3- از دیگر منابع اهل سنت که به این خبر اشاره کرده‌اند می‌توان به این موارد اشاره نمود: ابن اثیر،[3] ابن کثیر،[4]‌ ابن خلدون[5] و ...

بررسی و نقد گزارش‌های اهل سنت:

1- بخشی از گزارشها فاقد هرگونه سندی می‌باشند.

2- آن دسته از گزارش‌های تاریخی اهل سنت هم که سند ارائه کرده اند، سندشان معتبر نمی‌باشد بدین معنا که نقل کننده آن خبر یا فردی دروغ گو و جاعل است و یا فردی ناشناخته و مجهول.

3- دسته‌ای از گزارشهای تاریخی نیز فقط اشاره به حضور امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در ایران دارند و در آنها هیچ گونه اشاره‌ای نشده که حضور آنان برای جنگ بوده است.

افزون بر ایرادهایی که بیان شد، دو مسئله دیگر نیز وجود دارد که درستی گزارش‌های یاد شده را در این باره، سخت مورد تردیدد و حتی غیر قابل قبول می‌کند:

4- یکی آن که تمام روایات تاریخی که متعرض سال شرکت حسنین(ع) در فتوحات شده‌اند، بر حضور آنان در فتوحات عصر عثمان ناظراند. عصری که امیرمومنان علی(ع) حتی در حد مشاوره حاضر به همکاری با عثمان در امر فتوحات نبود تا چه رسد به اینکه فرزندان خویش را جهت انجام فتوحات به همراه لشکریان تحت فرمان عثمان به جبهه نبرد گسیل دارد.

5- مسئله دیگر آنکه علی بن ابی‌طالب(ع) در عصر امامت و خلافت خویش حسنین(ع) را از شرکت در معرکه صفین باز میداشت و چون در یکی از روزها آن حضرت متوجه شد که امام حسن آماده کارزار است فرمود: «از طرف من جلوی جوان را بگیرید تا با مرگش پشت مرا نشکند که من از رفتن این دو (امام حسن(ع) و امام حسین(ع)) به میدان نبرد دریغ دارم تا مبادا با مرگ آن دو نسل رسول خدا(ص) قطع شود».[6]


حال با چنین اکراه و امتناعی از سوی حضرت نسبت به حضور حسنین(ع) در نبردهایی که به فرمان پیشوای عادلی همچون خویش صورت می‌گرفت، چگونه آن بزرگوار حاضر می شود که تحت زعامت زمامداران مورد اعتراض و انتقادش، فرزندان خویش را که پیشوایان آینده جامعه اسلامی هستند به جبهه جنگ بفرستد؟


بنابراین با توجه به وجود چنین اشکال های سندی و محتوایی و نیز استبعادهایی که بیان شد، حضور حسنین(ع) در فتوحات عصر خلفا نمیتواند مورد پذیرش قرار گیرد.

به گمان قوی، دستِ تحریف‌گران و وارونه نویسان حقایق تاریخی در جعل چنین گزارش‌هایی بی تاثیر نبوده است. با این همه اگر بر فرض پذیرفته شود که حسنین(ع) در ایام جوانی به برخی از شهرهای ایران همانند اصفهان و گرگان و ... مسافرت کرده‌اند؛ به سبب امور دیگری (غیر از شرکت در فتوحات) بوده است و یا اصلا در عصر خلافت امام علی(ع) بوده است همچنانکه یکی از مورخین قدیمی (به نام سهمی در: تاریخ جرجان ص19)نیز به این مطلب اشاره کرده‌است.


جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه این بخش از پرسشتان می‌توانید به: مجله «تاریخ در آیینه پژوهش، پیش شماره دوم، بهار 1382، مقاله: مواضع امام علی(ع) در برابر فتوحات خلفا» ، مراجعه فرمایید

--------------------------------------------------------------

[1] . دو قید «معتبر و قدیمی» به این خاطر ذکر شد که برخی از کتاب‌هایی که در این زمان نوشته شده متاثر از منابع اهل سنت و بدون مقایسه و توجه به تضاد‌هایی که در آن ها است سخن از حضور امام حسن و امام حسین در فتح ایران زده‌اند.

[2] . بلاذری،‌ فتوح البلدان، ص330.

[3] . الکامل فی التاریخ،‌ تحقیق: ابوالفدا عبدالله القاضی، ج3، ص6.

[4] . البدایه و النهایه، تحقیق: مکتب تحقیق التراث، ج7، ص174.

[5] . تاریخ ابن خلدون، ج1، ص153.

[6] . نهج البلاغه، خطبه 207؛ شیخ مفید،‌ الاختصاص، ص179؛ ابن ابی الحدید،‌ شرح نهج البلاغه، ج1، ص244.


  • موافقین ۱ مخالفین ۰
  • ۹۴/۰۳/۲۶
  • ۲۷۶۴ نمایش
  • Mohammad Javadi

پاسخ به شبهات

نظرات (۱)

سلام خسته نباشید!!!!
شارژ رایگان ایرانسل: برای کاربران سایت!!
این شارژ هرمی هست یعنی باید 3 نفر کدتون رو بزنه تا یه شارژ دریافت کنید!!
توجه داشته باشید که این شارژها دزدی نیستن چون خود سامانه ها این شارژو با میل خودشون میدن!!
خب شما این کد رو 1482404689 میفرستین به شماره 737453 بعدش یه پیام بهتون میاد که توش کد هست!!
اون کدرو اگه سه نفر از ایرانسلی های عزیز از دوستان و... بزنن سامانه بهتون یه شارژ هزار تومنی میده و رفته رفته اگه زیاد بزنن شارژتونم میره بالا!!
گفتنی هست زدن این کد یا حتی زدن کد شما هزینه ای ازتون کم نمیکنه!!
منبع:dailymobile.irسلام خسته نباشید!!!!
شارژ رایگان ایرانسل: برای کاربران سایت!!
این شارژ هرمی هست یعنی باید 3 نفر کدتون رو بزنه تا یه شارژ دریافت کنید!!
توجه داشته باشید که این شارژها دزدی نیستن چون خود سامانه ها این شارژو با میل خودشون میدن!!
خب شما این کد رو 1482404689 میفرستین به شماره 737453 بعدش یه پیام بهتون میاد که توش کد هست!!
اون کدرو اگه سه نفر از ایرانسلی های عزیز از دوستان و... بزنن سامانه بهتون یه شارژ هزار تومنی میده و رفته رفته اگه زیاد بزنن شارژتونم میره بالا!!
گفتنی هست زدن این کد یا حتی زدن کد شما هزینه ای ازتون کم نمیکنه!!
منبع:dailymobile.ir
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی